Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Златният" Магомед Рамазанов: Благодаря на България, че ми даде шанс!

09 август 2024, 22:20 часа • 1558 прочитания

Представителят на България в свободната борба Магомед Рамазанов благодари за шанса да се състезава за страната ни на Олимпийските игри в Париж. Руснакът от дагестански произход стигна до олимпийската титла в в категория до 86 килограма.

Денят на Магомед Рамазанов 

"Благодаря ви много. Още не мога да осъзная, че съм на върха. Това беше моят ден. Успявах да направя абсолютно всичко, което опитвах. Мотивацията ми беше на много високо ниво", заяви Рамазанов пред БНТ след големия финал.

"Беше много трудно, няма какво да се лъжем. Знаех, че излизам срещу класни борци. Първо трябваше да спечеля битката със себе си, за да успея и на Олимпийските игри", добави още Рамазанов, който победи с категоричното 7:1.

Магомед Рамазанов

Магомед сбъдна мечтата си

"Мислех за някои свои неуспехи в миналото, за целия положен труд. Събрах се и успях да стигна до златото. Това беше моя мечта от малък. Чувствам се страхотно в националния отбор на България. Показахме, че работим правилно.

Искам да кажа на всички българи, че благодаря за тази възможност, че ми беше дадено гражданство. Довериха ми се. Знам, че много години българската борба нямаше златен медал. Много се радвам за цялата подкрепа, която получих", завърши Рамазанов.

Ето как Магомед Рамазанов стигна до олимпийската титла в Париж!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес