Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Замърсяването на река Сена променя олимпийската програма

30 юли 2024, 14:54 часа • 758 прочитания

Триатлонът при мъжете от програмата на Олимпийските игри в Париж бе отложен с един ден, съобщиха организаторите на най-големия спортен форум. Решението не беше изненада, след като до последно мястото за провеждане на водните дисциплини бе под въпрос поради голямото замърсяване на река Сена, където трябваше да се състои надпреварата. 

Сена замърсена, триатолът отложен

Предвид последните метеорологични данни беше решено състезанието по триатлон за мъже да се проведе един ден по-късно -  на 31 юли в 10:45 ч. Надпреварата при жените трябваше да се проведе същия ден в 8 ч. сутринта, но в последствие на непредвидените обстоятелства, също ще претърпи промяна.

река Сена

Организаторите на Париж 2024 и представители на Световният триатлон потвърждават, че техният приоритет е здравето на спортистите. Извършените днес тестове в Сена показаха, че в някои точки на плувния маршрут нивата на качество на водата все още са над допустимите граници. Очаква се в следващите часове състезателите, както и техните привърженици да получат информация относно билетите и излъчването на събитията в сряда.

ОЩЕ: Бразилска плувкиня се сбогува с Олимпийските игри, след като посети Айфеловата кула

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес