Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владимир Кличко: Руснаците са олимпийски шампиони по престъпления

15 февруари 2023, 16:43 часа
Реклама

Бившият шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко предупреди президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, че с действията си може да се превърне в съучастник на Владимир Путин.

Бах е на позиция, че руските и беларуските спортисти трябва да бъдат допуснати до участие на Олимпийските игри в Париж през 2024-та, но Кличко е на противоположното мнение. Украинецът, който е олимпийски шампион по бокс, обвини МОК и Бах в "предателство към олимпийската идея".

Томас Бах - "съучастник" на Владимир Путин?

"Бах трябва да бъде внимателен и да не се превърне в съучастник в жестоката война на Владимир Путин със своето решение", каза Кличко пред "Билд", като добави, че шефът на МОК трябва да "заеме позиция за свободния свят и свободата на хората".

Владимир Кличко

Кличко твърдо против участието на руснаци на Олимпийски игри

"Това е лудост. Днес руснаците са олимпийски шампиони по престъпления срещу цивилни. Тези спортисти не трябва да се състезават на Олимпийски игри, докато войната продължава и украинци биват убивани", заяви Владимир Кличко.

"Тези думи на МОК звучат като предателство към олимпийската идея. Трябва да се защитава развитието и напредъка, а не пропагандата, унищожението и геноцидът. Бих подкрепил бойкот и се надявам и други нации също да заемат позиция в този случай", завърши Кличко.

Неговият брат Виталий Кличко пък се усъмни, че Томас Бах играе някакви игрички с Русия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес