Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньор на „златния“ Новиков: Изключително дисциплинирано момче, живее само със спорта

09 август 2024, 10:31 часа • 697 прочитания

Помощник-треньорът на националния отбор по класическа борба Емил Будинов не спести похвалите си за Семен Новиков, който донесе първи златен медал за България от Олимпийските игри в Париж. Натурализираният украинец стори това, след като във финала се наложи с категоричното 7:0 над иранеца Алиреза Мохамадипиани.

Будинов говори пред колегите от „Нова телевизия“ като заяви, че е много радостен от спечелването на златния медал, който българската класическа борба чака 24 години. Специалистът заяви, че Новиков е изключително дисциплиниран и живее само със спорта. Помощник-треньорът на националния отбор благодари и на Гриша и Данаил Ганчеви, които помагат много на този спорт.

„Дълго бе чакан този медал – 24 години“

Семен Новиков

„Радвам се, че спечелихме този медал. Дълго беше очакван – 24 години. Семен е едно изключително дисциплинирано момче, живее само със спорта. За него не съществува друго в момента. Всичко е неговите ръце, той е много вярващ, както и ние вярвахме, че той ще стане олимпийски шампион. Отскоро има шанса да работи с един треньор от Русия, който много му помогна“.

„Изключително голяма помощ получаваме от Гриша и Дани Ганчеви. Те стоят зад гърба ни и винаги са готови да ни помогнат. Ние имаме традиция в този спорт и се надявахме да спечелим. Съжаляваме, че Кирил Милов не можа да вземе медал, но неговите шансове бяха по-малки, защото участваше в по-горна категория. Айк беше леко ощетен от съдиите. Момчетата бяха подготвени, а за Семен просто нямам думи“, каза Будинов.

ОЩЕ: Как Гриша Ганчев докара олимпийския шампион Семен Новиков в България?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес