Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тихомир Иванов: Трети Олимпийски игри и надежда за добро представяне

20 юли 2024, 15:30 часа • 2054 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Тихомир Иванов е най-добрият български състезател в дисциплината висок скок в последните години. Родният атлет ще участва за трети пореден път на Олимпийски игри, след като наскоро покри норматива за Игрите в Париж, които започват след няколко дни.

Кариерата на Тихомир Иванов

Тихомир Иванов е роден на 11 юли 1994 година в Плевен. Родният състезател е носител на девет национални титли на открито. През 2019-та пък става шампион на Световните университетски игри, които се провеждат в италианския град Неапол.

Тихомир Иванов Висок скок

На Игрите в Рио достига до финала

До момента 30-годишният скачач е участвал два пъти на Олимпийски игри – през 2016-та в Рио де Жанейро, и през 2020-та в Токио. Най-доброто представяне на плевенчанина на най-големия спортен форум в света е по време на Игрите в Бразилия, когато успява да влезе във финала с резултат от 2.29 метра.

Тихомир Иванов Висок скок

Иванов не се представи по най-добрия начин в Токио

По време на последните Олимпийски игри в Токио българинът не успя да покаже най-доброто от себе си и така и не влезе във финалите. Той отпадна във втората квалификация, след като скочи едва 2.17 метра, което се оказа крайно недостатъчно.

Тихомир Иванов Висок скок

Българският скачач е готов да се намеси в битката за медалите

Сега обаче Тихомир Иванов е пределно мотивиран да подобри представянето си от последните Олимпийски игри. Българинът заминава за Париж с надеждата отново да влезе във финала, и евентуално да се намеси в битката за медалите. Дали това ще стане – предстои да разберем.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: След среброто в Рио: Мирела Демирева отива в Париж за още един олимпийски медал

ВИЖТЕ: Пълна програма на българското участие на Олимпийските игри в Париж

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес