Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След отпадането на 1/4-финалите: Разочарован Кристиан Василев ще се бори за най-добро класиране извън топ 12

30 юли 2024, 15:16 часа • 1052 прочитания

Кристиан Василев, който по-рано днес приключи уастието си на Олимпийските игри в Париж, не успя да скрие разочарованието си от пропуснатия шанс за класиране на полуфиналите на турнира по гребане в дисциплината едноместен скиф. Най-добрият български гребец остана четвърти в четвъртфиналната си серия и се прости с надеждите си за място сред първите 12, тъй като напред продължават първите трима от всяка серия.

ОЩЕ: Жалко! Силите на Кристиан Василев не стигнаха за 1/2-финал в Париж 

Кристиан Василев

След каря на надпреварата, 32-годишният Василев сподели емоциите си: "Много съм разочарован, но допусках и такова развитие. Усещах още след втората Световна купа, че подготовката ми не вървеше така, както ми се искаше. Нямах скоростта, която ми се искаше по тренировките, която ми трябваше за тук. Защото това е Олимпиада все пак. Надявах се като дойда в Париж от атмосферата да се отърся от всичко, каквото е ставало в подготовката, да се мотивирам и просто да ми се получат нещата. Но за съжаление и тук продължиха така нещата."

Липсата на скорост сломи шансовете на Кристиан Василев за полуфинал

Василев даде резултат 6:58.67 мин. Той се опитваше да догони третия в класирането японец Аракава, но въпреки усилията, които вложи остана на четири секунди и половина от третото място.

"Изпуснах ги. Дадох максимума. Просто не можех да карам с тях. Не бях бърз колкото тях. Изплъзнаха ми се лека-полека и в последните 500 метра вече бяха далеч, за да ги настигна. Направих опити по цялата дистанция, просто нямах достатъчно скорост. Просто те бяха по-бързи от мен и състоянието дотук не беше достатъчно добро, за да продължа на полуфинал А/В и да съм в топ 12", каза българинът.

Кристиан Василев

"Ако бях спестил сили в първите хиляда метра, можеше и да се преборя за тройката, разликата не беше толкова голяма, но аз карах на максимума и пак не успявах да ги настигна. Тя бяха по-напред и ме контролираха добре, не ми дадоха шанс. А в последните метри и силите ми се поизчерпаха и разбрах, че няма да мога", добави още той.

Така Кристиан Василев ще продължи участието си в малките финали за разпределяне на местата след 12-а позиция в Париж, където ще се бори за възможно най-предно класиране.

"Състезанието не е свършило. Имам утре полуфинал и след това финал, но оттук максималното, което мога да направя до края е 13-о място. Извън топ 12 съм. Това изобщо не ме задоволява. Каквото можах днес, направих. Каквото имах – дадох, но не беше изобщо достатъчно", завърши Василев.

България все пак ще има полуфиналист в гребането, след като по-рано Десислава Ангелова си прокара път към 1/2-финалите при жените.

ВИЖТЕ: Пълна програма на българското участие

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес