Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След европейската титла: Любомир Епитропов гони олимпийски медал

22 юли 2024, 15:30 часа • 768 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Европейският шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов е голямата надежда на българското плуване за медал от Олимпийските игри в Париж. 25-годишният великотърновец ще участва за втори път на най-големия спортен форум като е пределно мотивиран да си тръгне с отличие от френската столицата.

Успехите на Любомир Епитропов

Любомир Епитропов е роден на 27 април 1999 година. През 2019-та той завършва на 25-то място на 200 метра бруст на Световното първенство за мъже в китайския град Гуанджоу. Две години по-късно той финишира на 13-та позиция на Европейското в Будапеща, отново на 200 метра бруст. Той участва и в щафетата 4х100 метра на същата надпревара, където българският отбор завършва на 15-та позиция.

Любомир Епитропов

Първото му участие на Олимпийски игри

Родният плувец участва на Олимпийски игри за първи път в кариерата си по време на Игрите в Токио преди 4 години. Тогава той не успя да се класира за полуфиналите на 100 метра бруст. Епитропов все пак влиза в 1/2-финалите на 200 метра бруст, но не успява да стигне до финалите и завършва на 15-та позиция.

Любомир Епитропов се концентрира върху 200 метра бруст

Любомир Епитропов

По време на Олимпийските игри в Париж Епитропов ще опита да подобри резултата си от последните Игри. Поради тази причина българският плувец взе решение да не участва на 100 метра бруст. Той иска да се концентрира върху коронната си дисциплина – 200 метра бруст, за да може да гони влизане във финала и евентуално спечелване на медал.

„Надявам се да имаме повече успехи“

„Надявам се да имаме повече успехи. На миналата Олимпиада не успях да представя най-доброто от себе си. Ще направя всичко по силите си за добро представяне и класиране в Париж. Наистина се надявам на Олимпиадата да се мобилизирам по най-добрия начин и да дам най-доброто от себе си. Успеем ли да запазим спокойствие, шансовете да покажем най-доброто от себе си са много по-високи“, заяви българският плувец преди няколко дни.

Дали Любомир Епитропов ще успее да се качи на почетната стълбичка в Париж – предстои да видим.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: След историческия финал в Токио: Йосиф Миладинов жадува за нещо повече в Париж

ВИЖТЕ: Пълна програма на българското участие на Олимпийските игри в Париж

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес