Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестри Стоеви са си поставили голяма цел за Игрите в Париж

15 юли 2024, 15:30 часа • 887 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви са си поставили за цел да излязат от груповата фаза на турнира по бадминтон на Олимпийските игри в Париж. Европейските вицешампионки ще участват за трети път на най-големия спортен форум след Игрите в Рио през 2016-та и тези в Токио през 2020-та.

Габриела и Стефани досега не са прескачали груповата фаза

Българските състезателки до момента не са успявали да прескочат груповата фаза на турнира по бадминтон на олимпийски игри, като преди 4 години се разминаха с това постижение заради само 2 точки. Сега обаче Габриела и Стефани са пределно мотивирани да го сторят.

Стефани Стоева Габриела Стоева

Квотата за Игрите в Париж е по-ценна от сребърен медал от Европейско

Наскоро сестри Стоеви признаха, че спечелването на квота за Олимпийските игри в Париж е много по-ценна от сребърните им медали от Европейското първенство. Пред колегите от БНТ те разкриха, че и двете много са искали да участват на Игрите във френската столица и това е била голямата им цел.

Сестри Стоеви научиха имената на съперничките си

Стефани Стоева Габриела Стоева

Сега те ще трябва да дадат максимума от себе си, за да постигнат следващата си голяма цел – излизане от груповата фаза на турнира по бадминтон. Преди няколко дни Габриела и Стефани научиха и имената на съперничките си в надпреварата.

Българките се паднаха в група „В“, където са още китайките Лю Шън Шу и Тан Нин, американките Ани Сюй и Кери Сюй, както и представителките на Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн. Първите два тима от групата ще продължат напред към елиминациите.

Турнирът по бадминтон на Олимпийските игри в Париж стартира на 27 юли.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: Олимпийски дебют на 18: Калояна Налбантова сбъдва мечтата си в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес