Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестри Стоеви: Бяхме отписали Игрите в Париж 2024, а сега ще се борим за медали (ВИДЕО)

26 юли 2024, 14:05 часа • 945 прочитания

Сестри Стоеви дадоха интервю в навечерието на Олимпийските игри в Париж. Те не скриха, че са били отписали своето участие на Игрите във френската столица, но тяхната треньорка Петя Неделчева е успяла да ги върне в играта. Сестрите се прицелиха в медалите на най-големия спортен форум. 

Ролята на Петя Неделчева за участието на Стоеви в Париж 2024

„Петя Неделчева е много търпелива с нас, защото ние сме много трудни характери и двете (смеят се). Накара ни да се борим за Олимпиадата, тъй като бяхме много назад. Буквално я бяхме отписали, защото бяхме с 25 хиляди точки назад от всички. Ние бяхме 45-и, а, за да търсим класиране за Олимпиадата, да сме си сигурни, трябваше да сме 10-11. Може би успя с правилната тактика, с правилните турнири, които тя успя да ни подбере, да ни върне отново в играта. Това много ни помогна на нас“, заяви Габриела Стоева.

ОЩЕ: Сестри Стоеви са си поставили голяма цел за Игрите в Париж

Дните до Париж

Горчилката от Токио 2020 и целта в Париж

„На предните Олимпийски игри бяхме на две точки от излизане на групите. Наистина си остава още горчивината в нас. На тези една от целите ни е настина да излезем то групите. Ако излезем от групите, всичко е възможно и ще се борим за медалите“, не скри тя. "Всичко зависи от това какъв жребий ще имаме. Може пак да получим най-тежката група, това е просто някакъв късмет. Ние ще се подготвим добре и ще даде всичко от себе си“, каза сестра ѝ Стефани.

Кога започват сестри Стоеви в Париж?

Габриела и Стефани Стоеви ще започнат третото си участие на Игрите още в първия ден на състезанието, 27 юли. Трикратните европейски шампионки ще се изправят срещу друг дует, съставен от сестри - Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю Лам от Хонконг. Мачът от група „Б“ е с начален час 15:00 наше време. При успех българките ,ще направят огромна крачка към продължаване във фазата на елиминациите.

ОЩЕ: Олимпийски дебют на 18: Калояна Налбантова сбъдва мечтата си в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес