Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саръбоюков се самолинчува: Проблемът е в мен, технически нещата куцат

04 август 2024, 17:03 часа • 892 прочитания

Младата българска надежда Божидар Саръбоюков бе много критичен към себе си след отпадането си в квалификациите на скок дължина на олимпийския турнир по лека атлетика на Игрите в Париж. 19-годишният ни състезател коментира причините за слабия резултат и подчерта проблеми с техниката си.

Саръбоюков е разочарован, защото спокойно можеше да се класира на финал

"Разочарован съм, защото виждам, че беше слаба квалификация. Няма значение, че ми е дебют, няма значение какви състезатели има. Гледам резултат, който трябваше, за да достигна финала. А той наистина беше слаб. Това е резултат за юноши. Скачал съм го много пъти и затова няма как да не съм разочарован", заяви дебютантът на олимпийски игри Саръбоюков след своето отпадане.

Божидар Саръбоюков

Разбег, психика, техника: Анализът на младата ни надежда

"Проблемът не беше в разбега, проблемът е в мен. Този разбег съм го правил дълго време. В Йерусалим бях с него и направих пет успешни опита. Просто ясно психически ми влияе това да гоня дъската, което наистина е голям проблем. Смятам, че на първо място е нещото, което трябва да се отработи, и след това и техниката – двойната ножица. Явно технически нещата куцат", обясни той.

Фалове лишиха Божидар от финал в Париж 2024

"Винаги преди по-големи състезания имам малко проблеми със съня, но наистина смятам, че вече натрупах опит. Със сигурност днес не ми провървя не заради притеснението, просто заради самия себе си. Треньорът ми също е разочарован и му влизам в положението, защото видя на какво съм способен. Първите два опита бяха резултати, които щяха да ми достигнат за финал, но бяха с малки фаулове. Но по никакъв начин това не е оправдание, защото дори и тези опити не бяха резултати, които показват моето физическо състояние. Знам, че съм много по-добре.", убеден е Божидар Саръбоюков.

ОЩЕ: Държава с 200 000 население победи САЩ във финала на 100 м на Игрите в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес