Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С феноменално темпо: Валентина Димитрова донесе нова световна титла на България в летния биатлон!

24 август 2024, 15:33 часа • 3057 прочитания

Младата българска биатлонистка Валентина Димитрова успя да спечели втора световна титла за България на Световното първенство по летен биатлон в Естония. Тя финишира първа в спринта на 6 километра при девойките, демонстрирайки феноменално темпо по дистанцията.

Валентина Димитрова - световна шампионка в летния биатлон

Ден след като Лора Христова стана световна шампионка в суперспринта, днес бе ред и на Валентина Димитрова да се качи на почетната стълбичка. Тя финишира четвърта в петък, но днес бе над всички, като допусна две грешки при стрелбата, но бе най-бърза бегово.

Валентина Димитрова

Лора Христова остана четвърта

На второ място финишира украинката Виктория Хвостенко, която бе безгрешна на рубежа, но завърши на 6 десети от секундата зад Димитрова. Трета се нареди друга украинка - Олена Хородна. Лора Христова пък остана на четвърто място.

Световното по летен биатлон е последното голямо състезание преди старта на новия зимен сезон, който започва на 30 ноември с първия кръг за Световната купа в Контиолахти, Финландия. Тази зима биатлонистите ще се борят за квоти за участие в Зимните олимпийски игри през 2026-а. 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес