Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПСЖ се намесва и в ММА индустрията, велик боец оглавява проекта

13 октомври 2023, 01:27 часа
Реклама

Собствениците на ПСЖ обмислят възможността да навлязат в ММА индустрията, създавайки собствен проект. За негов ръководител се спекулира името на великия боец Хабиб Нурмагомедов, който сложи край на кариерата си непобеден като шампион на UFC в лека категория.

Кой още е замесен в сделката

Идеята се популяризира от треньора по джудо на клуба Джамел Бурас, който тласка президента на "принцовете" Насър Ал-Хелаифи в тази посока. Предполага се, че египетският мениджър Али Абдел-Азиз може да бъде замесен в сделката. Чрез своята компания той е работил с Нурмагомедов, Камару Усман, Джъстин Гетджи и Хенри Седжудо.

ОЩЕ: Мбапе с фамозен пропуск: ПСЖ се разправи с Рен, за да влети в топ 3 (ВИДЕО)

Хабиб Нурмагомедов

На какъв етап са преговорите

Преговорите са се ускорили по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар, съобщава Le Parisien. Френският гранд вече има отбори по футбол, хандбал и джудо и иска да разшири спортната си дейност.

Кой е Хабиб Нурмагомедов

Хабиб Абдулманапович Нурмагомедов е руски самбист и ММА боец от аварски произход, родом от Дагестан, двукратен Световен шампион по самбо и Световен шампион в шампионата на UFC лека категория. С рекорд от 29 поредни победи, без нито една загуба, той държи най-дългата серия от победи в ММА. Двубоят му през 2018 г. с ирландския боец Конър Макгрегър, проведен в гала вечер UFC 229, носи 2,4 милиона пей-пер-вю закупени абонамента, което е рекорд за MMA събитие.

ДНИТЕ ДО ПАРИЖ 2024: "Златната" Станка спечели всичко, но не и олимпийското злато

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес