Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата в Германия обвини трима в изнудване на фамилия Шумахер

26 септември 2024, 16:08 часа • 401 прочитания

Прокуратурата в Германия повдига обвинения срещу трима мъже, арестувани тази година заради предполагаем заговор за изнудване, насочен към семейството на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер. Те заявиха, че главният заподозрян, 53-годишен мъж от Вупертал, е заплашвал да публикува лични снимки и видеоклипове и е поискал 15 милиона евро от семейството на Шумахер.

Изнудват семейството на Шумахер с кадри, "които не бива да виждат бял свят" 

Твърди се, че кадрите включват снимки на седемкратния шампион преди и след ски инцидента през 2013 г. във Френските Алпи, в резултат на който той получи сериозна мозъчна травма. Оттогава 55-годишният Шумахер не се е появявал на публични места.

Заподозреният твърди, че е получил изображенията са от друг човек, който до 2021 г. е работил като охранител на семейство Шумахер. Той е заподозрян, че е продал материалите за петцифрена сума и може да бъде изправен пред затвор по обвинения в съучастие в опит за изнудване и нарушаване на неприкосновеността на личния живот.

Прокурорите твърдят, че главният заподозрян е звънял няколко пъти на служител на семейство Шумахер през юни тази година, за да ги изнудва за пари. Той е обвинен в опит за изнудване с максимална присъда до 15 години затвор, въпреки че според съда наказанието може да бъде намалено, тъй като заплахата не е била изпълнена.

Преди известно време близък на Михаел Шумахер обезвери надеждите за неговото състояние.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес