Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премията, която Карлос Насар заслужи за олимпийското си злато в Париж

10 август 2024, 00:07 часа • 74878 прочитания

Голямата звезда на българския спорт Карлос Насар донесе олимпийско злато на странати ни, след като разби конкуренцията в кат. до 89 кг на турнира по вдигане на тежести на Олимпийските игри в Париж. Насар не само спечели олимпийска титла, но и постави нови световни рекорди в изтласкването и в двубоя.

Каква сума ще получи Карлос Насар за олимпийската си титла?

Карлос Насар напълно закономерно спечели златото в Париж, след като в последните месеци разбиваше конкуренцията на всяко едно състезание. Той се завърна от тежка контузия през миналата година, за да влезе в най-добрата си форма за Олимпийските игри. А златото в Париж ще донесе на Насар и солидна премия.

ОЩЕ: 3 олимпийски титли! България влетя в топ 20 по медали в Париж (ОБЗОР)

Карлос Насар

Държавата дава 250 000 лева премия на Насар

Държавата предвижда еднократна парична премия за всеки олимпийски шампион в размер на 250 000 лева. Именно това е сумата, която ще получи и Карлос Насар. Същата премия се полага и на първия олимпийски шампион на България в Париж - Семен Новиков.

Карлос си заслужи и пожизнена олимпийска пенсия

Освен еднократната премия от 250 хиляди лева, Карлос Насар си заслужи пожизнена олимпийска пенсия. Тя е в размер на три минимални работни заплати, като влиза в сила след края на състезателната кариера на щангиста.

Този край обаче едва ли ще е скоро, тъй като 20-годишният Насар се закани да атакува златото навсякъде, включително и в Лос Анджелис 2028, защото може много повече от световния рекорд, който постави в Париж.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес