Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Празник на летния биатлон в Чепеларе (СНИМКИ)

28 август 2023, 18:44 часа
Реклама

За трета поредна година в Чепеларе се организират състезания по летен биатлон в дисциплините спринт и индивидуално. Надпреварите са в две възрастови групи и се проведоха в периода 25-27 август.

Над 100 състезатели от цяла България премериха сили с хъс в състезанията по летен биатлон. Те са от спортните клубове "Рожен-Чепеларе 2016", „Сапарева баня“, „Аякс“ - Троян, „Амбарица“ - Троян, „Банско“, „Боровец“, „Рилски спортист“ - Самоков, "Ихтиман Бодрово" и Спортен клуб по биатлон и ски "Мартели" - Пловдив.

Множество треньори, спортисти, бивши и настоящи състезатели присъстваха и с радост се срещнаха, за да обменят опит и незабравими спомени.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев - дългогодишен треньор на националния отбор по биатлон, поздрави състезателите, родителите и треньорите за постигнатите резултати.

Спортните емоции в Чепеларе споделиха и част от големите национални величия в биатлона Радка Попова - европейска шампионка, Ирина Никулчина – бронзова медалистка от Олимпиадата през 2022г. и настоящ треньор на отбора на Банско, и олимпийската ни шампионка по биатлон в Нагано 1998 от Чепеларе, настоящ председател на отбора по биатлон на Чепеларе - Екатерина Дафовска.

Димитър Герджиков - участник в Олимпиада по биатлон, Радослав Янков – сноубордист №1 на България, носител на големия кристален глобус и други видни спортисти участваха в награждаването на победителите.

Състезанията се проведоха на стрелбище в парка на хотел „Борика“ - Чепеларе, създадено съвместно от чепеларския клуб по биатлон СК "Рожен - Чепеларе 2016" и община Чепеларе. Мястото е предоставено безвъзмездно от собствениците на хотела за ползване като място за спорт. Треньорът на местния клуб по биатлон Венцислав Александров сподели, че предстои да го облагодарят с фитнес уреди, дарени от ръководството на Община Чепеларе, като благодари за цялостната подкрепа, която им оказват.

Още от Чепеларе: 

Посмъртно: Свещеникът-мъченик на Чепеларе бе провъзгласен за почетен гражданин

Насилие: Мъж от Казанлък причини телесна повреда на германка

Военен помогна за откриването и спасяването на 73-годишен мъж, издирван в община Чепеларе

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес