Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По вода към Париж: Любомир Епитропов се завръща на олимпийската сцена

18 юли 2024, 15:33 часа • 554 прочитания

Европейският шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов заминава за Париж, за да запише второто си участие на Олимпийски игри. Днес той получи наградата си за спортист на месец юни, през който спечели континенталната си титла. На пресконференция след това, той коментира предстоящото си участие във френската столица: 

"Надявам се да имаме повече успехи и от повече хора. На миналата олимпиада успях да представя най-доброто от себе си. Ще направя всичко по силите си за добро представяне и класиране в Париж."

Любомир Епитропов - готов да покори френската столица

Любомир Епитропов

"Моментът е доста странен след едно заостряне да поддържам добра форма. Наистина се надявам на Олимпиадата да се мобилизирам по най-добрия начин и да дам най-доброто от себе си", добави още той.

25-годишният плувец си спомни и за участието си отпреди 3 години на Олимпийските игри в Токио, където завърши на 15-тата позиция: "Наистина първата олимпиада беше различна заради COVID пандемията. Както се опитвам да кажа на самия себе си, така и на другите искам да кажа да вярват на подготовката си. Успеем ли да запазим спокойствие, шансовете да покажем най-доброто от себе си са много по-високи."

"Надявам се, че откриването ще е във вода. Това ще значи, че за нас цялата олимпиада ще върви по вода", завърши Епитропов.

Българският плувец заминава за Париж в петък, като освен в надпреварата за медалите той ще заема важна роля и в откриващата церемония на 33-те летни олимпийски игри. Заедно с боксьорката Станимира Петрова, Епитропов ще бъде знаменосец на България.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес