Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет австралийки дадоха положителни проби за COVID-19 преди старта на Игрите в Париж

24 юли 2024, 17:00 часа • 476 прочитания

Пет австралийски състезателки по водна топка са дали положителни проби за коронавирус дни преди старта на Игрите в Париж. Това разкри Олимпийския комитет на страната. В момента тече усилена битка да бъде овладяно огнището на COVID-19 и то да не се разпростре из цялата делегация на Австралия, която вече е във френската столица.

Целият отбор на Австралия е тестван

Още във вторник от Австралийския олимпийски комитет обявиха, че има две състезателки с положителни проби. Днес стана ясно, че има още три, които също са заразени. Олимпийският комитет на страната разкри, че целият отбор за Игрите в Париж е тестван, като за момента вирусът е ограничен само в женския тим по водна топка.

Петте състезателки ще могат да тренират, но при строги правила

Шефът на австралийската делегация в Париж Ана Миърс отказа да назове имената на заразените с коронавирус състезателки. Тя бе категорична, че и на петте дами ще им бъде разрешено да тренират от днес, ако са достатъчно здрави. Те обаче ще трябва да носят маски и да се изолират от останалите спортисти в олимпийското село, за да бъдат сведени до минимум шансовете заразата да се разпространи.

По-рано днес пък канадски дрон бе хванат да следи тренировка на Нова Зеландия преди откриващия мач на Игрите в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес