Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Павел Владев – Върколака: ММА боецът, който мечтае да прославя България в UFC (ВИДЕО)

08 юли 2024, 14:58 часа • 3023 прочитания

Ultimate Fighting Championship, или по-познато под абревиатурата UFC, е най-голямата ММА организация в света. Тя събира най-добрите състезатели в смесените бойни изкуства на планетата. А един българин вярва, че е сред най-добрите - и ще направи всичко по силите си, за да го докаже.

Павел Владев иска да се докаже в света на ММА

Павел Владев е име, което е добре познато сред ММА общността в България. Наричат го Върколака заради агресивния му характер и хищническия му поглед, когато влезе в клетката. На сметката си има 8 победи и 1 загуба. А до момента не му се е налагало да играе цял мач: 7 от победите му са с нокаут, а една със събмишън (отказване).

При такава доминация не е изненада, че Павел Владев получи покана да се бие в една от най-големите ММА организации в света - BRAVE. На 24 август Върколака ще участва в елитната галавечер на BRAVE в зала "Арена Бургас" в неговия роден град. А както самият той казва: "Морският въздух ще вдигне 20% сила."

Павел Владев

Може ли Върколака да пробие от BRAVE към UFC?

BRAVE е организация, която е считана за трамплин към UFC. И Върколака вярва, че предстоящите му мачове в тази организация могат да го изстрелят към неговата мечта - да се бие в UFC. "Надявам се да направя добро впечатление в BRAVE. Силно вярвам, че ще нокаутирам опонента си. Да завърша по най-зрелищния начин, който да ме изстреля нагоре", каза Върколака в интервю пред Actualno.

Известен с атрактивния си стил на игра, Павел Владев се чувства уверен както в стойка, така и в игра на земя. А тази увереност се дължи на години тренировки в залата. Започва кариерата си през 2016-а, а с всяка следваща година тренира все повече и повече. На дневна база прекарва в залата по 5-6 часа. И смята, че тежките тренировки изграждат характера на големия спортист.

Освен 6-часови тренировки в залата, Павел Владев трябва и да работи, за да изкарва прехраната си. Неговата страст са татуировките: още от малък обича да рисува, а на 16-годишна възраст започва да работи като татуист. И така до днес - вече 17 години. Той обаче е наясно, че за да преследва целите си, трябва да прави и големи жертви.

Спортът изисква жертви 

Една такава жертва е заминаването му на тренировъчен лагер в Швеция. Там се сблъсква с друга действителност: ММА бойците в Швеция тренират на съвсем друго ниво и при съвсем различни натоварвания. Това допълнително изгражда неговия характер - и му дава нова методика, по която да тренира за мачовете си.

Върколака е убеден, че ако може да тренира в зали като тези в Швеция, то ще успее да премине на следващо ниво. Местните треньори го забелязват и дори му предлагат мащабни битки, но не го допускат заради контузия. Защото там първо се мисли за здравето, а след това се гледат мачовете и печалбите около тях.

Павел Владев

Има ли кой да подкрепи Павел Владев по пътя към UFC?

За да тренира качествено и да се състезава на световно ниво, Павел Владев се нуждае от хора зад гърба си, които да го подкрепят. На този етап обаче те се броят на пръстите на едната му ръка. "В България спортистите за жалост не са толкова толерирани и подкрепяни. Много е трудно без хора, които да ти помагат финансово", заяви той.

Затова и се налага да работи. Макар и разкъсван между работа и тренировки, Владев не се оплаква и не иска да говори за трудностите, през които преминава. А такива трудности има - и то в изобилие. За предстоящия си съдбоносен мач на BRAVE на 24 август Павел Владев трябва да се справя с няколко контузии, които не иска да разкрива.

"Давам всичко от себе си - контузен, не контузен, в залата съм. Тренирам, на 200% съм уверен, че ще стигна там, накъдето съм тръгнал", казва Павел Владев. И изглежда, че е готов да стигне там, накъдето се е запътил - към върховете на ММА.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес