Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пари има, но...": Ивет Лалова каза какво липсва на българския спорт

25 октомври 2024, 14:14 часа • 417 прочитания

Eдна от най-успешните български лекоатлетки Ивет Лалова-Колио, даде интервю за Българското национално радио (БНР), в което коментира какво липсва на родния спорт. Според европейска шампионка на 100 м в Хелзинки 2012 у нас няма модернизация.

Ивет Лалова: В България липсва модернизация

"То е много комплексно, но аз ще го събера в една дума – модернизация. Липсва тази модернизация, защото спортът е изправен пред тази трудност да бъде постоянно в крак с всички иновации, с всички изисквания от Олимпийския комитет, от всички други институции, т.е. какъв да бъде форматът на Олимпийските игри дори", заяви пред БНР Лалова-Колио, която взе участие като лектор в проведения съвсем наскоро форум в Лондон "Кариера и живот – защо в България“, организиран от платформата "България те иска".

ОЩЕ: Щангистът Васил Маринов: Изгониха ме от залата в Сливен! Тренираме за Световното по домовете си (ВИДЕО)

Ивет Лалова

Рецептата на Лалова

"Пари има. Пари се намират, но трябва да се влагат в смислени проекти и в неща, които ще доведат до резултати, а не просто да се правят някакви неща. И ако се даде възможност на хора, които виждат нещата навън, които копират неща отвън, които имат идеи, които имат възможност да пренесат тези неща в България, да започне да се случва това обучение, тези дори "курсове" нека да ги наречем, възможност за някои от нашите треньори дори да излизат навън и да се обучават. Трябва програма, която обаче трябва да е по-устойчива от едно правителство. Т.е. да не се сменят нещата на всеки две, три, четири години", смята успешната ни лекоатлетка.

ОЩЕ: "По-лесният път на България до олимпийски игри": Как се развива баскетбол 3х3 у нас? (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес