Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Не ставам за нищо!" до олимпийско сребро: Фениксът Боряна Калейн (ВИДЕО)

16 октомври 2024, 22:45 часа • 567 прочитания

Сребърната медалистка от Игрите в Париж 2024 Боряна Калейн разказа за изключително тежкия си път до почетната стълбичка във френската столица. Родната грация е имала момент на психически срив, в който е смятала, че не може повече. "Не ставам за нищо!", заявила гимнастичката на тренировка и си взела почивка, но само за да се върне по-силна от всякога.

Възкръсването на Боряна Калейн

"Малко преди Световната купа в София бях в залата за тренировка. Чувствах се толкова зле физически и емоционално, че не бях в състояние да тренирам. Нещата не ми се получаваха. Опитваха се по всякакъв начин да ме мотивират, да ми дадат повече сили да се справя, но когато ти самият не вярваш и не си настроен в тази посока, не се случва", върна лентата назад Калейн пред youtube канала "Спортната джунгла".

ОЩЕ: Емоционалното интервю даде резултат: От МВР канят Илиана Раева на среща

Боряна Калейн

"Не мога повече! Не ставам за нищо!"

"Както играех бухалки, просто спрях и им казах: "Не мога повече! Чувствах се ужасно. "Не ставам за нищо!", бяха думите ми", спомня си гимнастичката, която след разговор с ръководството решава да си вземе седмица почивка. Тези седем дни обаче се увеличават, а накрая се налага да влезе и в болница.

Обратно в играта

В крайна сметка Боряна Калейн решава да опита. "Успях да навляза във форма, представих се добре и отидох да участвам на европейското. Там станах шампионка. После дойде световното във Валенсия, където спечелих първите си индивидуални медали", разказа за своето възкресение сребърната медалистка от Париж 2024.

ОЩЕ: Това ли е новият ансамбъл по художествена гимнастика на България?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес