Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От „Купа Странджа“ до Игрите в Париж: Радо Росенов е готов за олимпийска слава

16 юли 2024, 15:30 часа • 644 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Радослав Росенов е една от големите надежди на българския бокс за медал от Олимпийските игри в Париж. Родният състезател в категория 63,5 килограма е трикратен носител на Купа „Странджа“ при мъжете, както и европейски вицешампион от последното първенство в Белград.

Пътят на Радослав Росенов до Париж

Радослав Росенов

Пътят на Радо Росенов до Олимпийските игри в Париж обаче не бе никак лесен. Българският национал спечели квота за най-големия спортен форум в света в последния момент, след като триумфира на квалификацията в Банкок.

В тайландската столица българският боксьор се представи по възможно най-добрия начин и взе четири убедителни победи срещу едни от най-силните състезатели в неговата категория. На финала той се наложи с категоричните 5:0 съдийски гласа на друг сребърен медалист от Европейското първенство – Александру Параскив от Молдова, и по този начин си заслужи мястото на олимпийския ринг.

ОЩЕ: Хавиер Ибанес: Кубинецът, който мечтае за олимпийска титла с България

Първо участие на Радо на Олимпийски игри

Радослав Росенов

Това ще бъде първо участие на Олимпийски игри за Радослав Росенов. Подготовката му за събитието тече усилено като той е категоричен, че се намира в отлична форма. Преди дни той заяви пред колегите от „Спортна Джунгла“, че е готов да стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в Париж.

ОЩЕ: Отново в Париж, но този път за Олимпийските игри: Пътят на боксьорката Светлана Каменова

Боксьорът ни е готов да стъпи на върха

„В добра форма съм. С килограмите нямам никакъв проблем. Дори исках малко да кача, но нямаше време. Хубаво е, че няма да мисля за кантара. Ще разчитам на бързината. Целя се към най-високото стъпало. Вярвам, че мога да го направя, стига да съм спокоен“, заяви Радо.

Радослав Росенов

ОЩЕ: Усмивката на българския бокс: Станимира Петрова атакува олимпийския медал

Боксовият турнир на Олимпийските игри в Париж

Боксовият турнир на Олимпийските игри в Париж ще започне на 27 юли, когато са и първите мачове в категорията на Радослав Росенов – до 63,5 кг. Финалът в категорията пък е насрочен за 7 август. Двубоите от боксовия турнир ще се проведат в Изложбен център „Вилпин“, който специално за събитието ще се казва „Арена Париж Север“.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: „Стрелецът“, чиято мишена е олимпийският медал: Младата надежда Рами Киуан

Четете завладяващите олимпийски истории в рубриката ни "Дните до Париж"

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес