Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийските шампиони със златни сърца

12 август 2024, 13:01 часа • 1245 прочитания

Олимпийските шампиони от Париж 2024 Семен Новиков и Магомед Рамазанов доказаха още веднъж, че освен отлични спортисти са и добри хора. Баща на болно дете разкри, че двамата златни медалисти са дали свои тениски с автографи, които да бъдат пуснати на благотворителен търг.

Семен Новиков и Магомед Рамазанов с жест за пример

"Здравейте! Това е много специален жест за мен и за моето любимо детенце Белослава. Искам да благодаря на Христо Маринов за това, че подпомогна тези две момчета със златни медали, гордост за България, да подпишат тениските си от Олимпиадата в Париж 2024 и да ги дарят за благотворителен търг. Искам също да благодаря на Магомед Рамазанов и Семен Новиков. Цяла България се гордее с вас. Скоро ще бъдат обявени търговете. Нека не спираме да бъдем добри, нека не забравяме "отписаните" деца на България", написа бащата на детето на стената на Христо Маринов.

Тази снимка говори много: украинецът Семен Новиков и руснакът Магомед Рамазанов се поздравяват след двойния олимпийски триумф за България в борбата! 🇧🇬 Респект, момчета! 🤝

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Неделя, 11 август 2024 г.

Семен Новиков донесе първото злато на България на Олимпийските игри в Париж. Той се наложи над иранеца Алиреза Мохмадипиани със 7:0 точки на финала в категория до 87 кг класически стил. Магомед Рамазанов пък заслужи третото златно отличие за страната ни, след като победи иранската легенда Хасан Яздани Чарати със 7:1 точки в големия финал в категория до 86 килограма свободен стил.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Не държавата, а две личности са "виновни" за олимпийските титли на България в борбата

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес