Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийска атлетка със 75% изгаряния по тялото след брутално нападение от приятеля ѝ

03 септември 2024, 15:47 часа • 921 прочитания

Представителката на Уганда в маратона Ребека Чептегей, която участва на Олимпийските игри в Париж миналия месец, е получила изгаряния на над 75% от тялото си, след като приятелят ѝ я е залял с бензин. Чептегей е в критично състояние в болница в Елдорет, Кения, след нападението в неделя следобед, съобщават местните медии.

Ребека Чептегей със 75% изгаряния, след като приятелят ѝ я подпали

Полицейският командир на окръг сподели пред вестник The star, че приятелят на Чептегей, назован като Даниел Ндиема Марангач, е купил туба с бензин, която излял върху партньорката си и я е запалил по време на спор между двамата. Ндиема, който също е получил изгаряния, е настанен в същата болница. В полицейски доклад се посочва, че инцидентът е станал около 14 часа в неделя. Съседите са помогнали за потушаването на пламъците, според местни съобщения, като и двамата пострадали са били приети в болница със сериозни изгаряния. 

33-годишната състезателка, която завърши на 44-то място в Париж, има къща в Кения, където отсяда, когато тренира в страната. На мястото на инцидента са открити 5-литрова туба, чанта и изгорен телефон. От полицията съобщиха, че водят разследване.

ОЩЕ: С брутален финален спринт: Сифан Хасан спечели олимпийския маратон за трети медал от Париж! (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес