Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новиков рецитира "Мила Родино": В България обичат руснаците, дано заобичат и украинците (ВИДЕО)

08 август 2024, 22:15 часа • 1871 прочитания

Знам, че в България много обичат руснаците, но и се надявам, че повече хора ще заобичат и украинците. Това каза натурализираният украинец Семен Новиков, който донесе първа олимпийска титла на България от Игрите в Париж 2024. Новиков изрецитира и родния химн "Мила Родино", а златното отличие посвети на родителите си, на своя треньор и на Гриша Ганчев, който му е дал "втори живот в спорта".

Първите думи на Семен Новиков след олимпийската титла в Париж

"Най-важното бе да вярвам в себе си. Моят треньор повярва в мен. Господин Гриша Ганчев винаги е вярвал в мен и затова съм тук. Аз съм щастлив, че донесох първо злато на България. Откакто започнаха Олимпийските игри, всеки ден гледах резултатите за България и всеки ден мислех, че трябва да оправя ситуацията. Надявам се това да не е последният златен медал", започна Новиков.

"Не знаех, че съм единственият европеец (шампион в борбата в Париж). Значи съм се борил не само за България, но и за цяла Европа. Бях много мотивиран. Настроих се да не давам шанс на своя противник. Той е младо момче. С треньора обсъждахме тактиката. Видяхме, че аз съм на друго ниво. Просто трябваше да изляза и да покажа това", добави още той.

Семен Новиков

Семен се надява, че повече българи ще заобичат украинците

"Надявам се, че съм донесъл много радост на българския народ след този медал. Знам, че в България много обичат руснаците, но и се надявам, че повече хора ще заобичат и украинците", каза още Семен Новиков, който след това изрицитира брилянтно химна на България (можете да видите във видеото по-долу).

Новиков посвети златото на Гриша Ганчев

"Посвещавам този медал на моите родители, на Гриша Ганчев, който ми даде втори живот в спорта, и на моя треньор, който вдигна от бронзовия до златния медал. Благодаря на всички мои треньори, на физиотерапевтите, на докторите. Не можах сам да спечеля този медал", завърши Новиков, цитиран от Sportal.

ОЩЕ: Украинец донесе ПЪРВО ЗЛАТО на България: Иранският "Шахед" в борбата е унищожен!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес