Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Непобеденият ММА боец от Монтана чака своя дебют в BRAVE

07 октомври 2024, 18:55 часа • 382 прочитания

Българският професионален ММА боец Николай Атанасов вече е част от ММА веригата BRAVE. До момента роденият в Монтана състезател участваше в категория петел в четирите си професионални двубоя, но днес международната организация съобщи в профилите си в социалните мрежи, че той ще се присъедини към категория муха.

Николай Атанасов подписа с BRAVE 

Атанасов спечели и четирите си професионални сблъсъка със събмишън, като в нито един не стига до трети рунд. Чрез подписа си с най-глобалната промоутърска комапния в света, българската сензация в спорта ще се стреми да надгради отличния си старт.

Част от същата категория е и бившият UFC боец Мохамед Мокаев. Дагестанецът с английски паспорт е един от малкото, който може да се похвали с победа над Николай Атанасов в аматьорския ММА. Въпреки успеха над българина, той споделя, че мачът между двамата е бил най-трудният в кариерата му досега. Все още няма обявена дата за двубой реванш между двамата, но е възможно това да се случи скоро, след като попадат в една категория.

BRAVE е една от най-големите ММА организации в света, като от нея са излезли някои от най-добрите бойци. Организацията се счита за "трамплин" към най-голямата ММА организация UFC, както и към други престижни ММА вериги.

През август месец един от най-атрактивните български ММА бойци Павел Владев – Върколака също дебютира в престижната организация BRAVE. Той пречупи германеца Кристиан Мах с нокаут в края на втория рунд.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес