Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ненадминатият бодибилдър, който преследва шеста поредна победа на "Мистър Олимпия"

03 юни 2024, 15:29 часа • 807 прочитания

В света на културизма Крис Бъмстед се утвърждава като най-ярката звезда. Той е петкратен шампион на Мистър Олимпия и от 2019 до днес не спира да се доказва на сцената със своя професионализъм и уникална физика.

Още в детството си Бъмстед се занимава с различни спортове като футбол, баскетбол и бейзбол. Когато е на 14 години, бъдещата бодибилдинг звезда влиза във фитнес залата. От този момент нататък  има нова страст, която превзема целия му живот.

Началото на поредицата на Крис Бъмстед

През 2017 г. бодибилдърът участва в IFBB Pittsburgh Pro и Toronto Pro и печели две състезания, а след това стига до Олимпия, където се класира на второ място. Две години по-късно отново излиза на престижната сцена и този път взема заслужената титла за класическа физика. Той грабва първо място и успява да се изстреля в челните класации на най-добрите културисти в света. Оттогава никой не е успял да отнеме приза на шампиона.

Пътят към върха

Освен че е един от най-добрите културисти, Крис Бъмстед споделя своя опит и историите си с феновете си. Културизмът не е само храна и тренировки. Той е много повече от това. Разбира се, че генетиката е важна, но това е спорт, който изисква изключително силна психика, дисциплина, мотивация и огромно желание да видиш тялото си в една върхова форма. При своите победи шампионът лично разказва за нещата, през които е преминал по време на подготовката си.

Известно е, че диетата на Мистър Олимпия е строго контролирана, а на тренировките си обръща голямо внимание на всяка мускулна група. Възстановяването му включва стречинг, достатъчно сън и масажи. Твърди се, че за своето ментално здраве и позитивизъм, Бъмстед използва визуални техники и медитации.

ОЩЕ: Само в Actualno.com: Българинът, който отново атакува Mr. Olympia!

Ще вземе ли титла номер 6?

Тази година, след като спечели пет титли на Мистър Олимпия, легендата на бодибилдинга получи най-голямата си награда – неговата дъщеря. Дали това ще го мотивира допълнително и ще успее да вземе и титла номер шест, предстои да разберем. 

ОЩЕ: Бодибилдърът Георги Георгиев пред Actualno: Искам да се откажа като световен шампион

Йоана Игнатова
Йоана Игнатова Отговорен редактор
Новините днес