Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министър Глушков към федерацията по щанги: Бъдете мъдри и излезте от тази ситуация

01 октомври 2024, 21:27 часа • 488 прочитания

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков призова федерацията по вдигане на тежести да прояви мъдрост по време на предстоящото Общо събрание. Един от най-успешните български спортове е изпаднал в тежка ситуация заради финансови задължения, причинени от лошо управление.

Съветът на Георги Глушков към федерацията по вдигането на тежести

Глушков смята, че има изход от тази ситуация, но хората, които ще участват на предстоящото Общо събрание, трябва да проявят мъдрост. Припомняме, че националният отбор по вдигане на тежести бе изправен пред реална заплаха да пропусне Световното първенство, но ММС спаси участието им.

Георги Глушков

"За щангите - има Общо събрание. Нещата са ясни - знаят какви задължения имат. Надявам се на това Общо събрание да бъдат мъдри, да се намерят хора, които да подкрепят президента, за да се излезе от тази ситуация, защото се вижда, че те имат успех", заяви Глушков пред Sportal.bg.

Глушков призова за обединение и в шахмата

Той призова за обединение и в шахмата. "Има подадена ръка от едната федерация към другата за обединение на клубовете. Това е съвсем резонно. И тук въпросът е дали двата управителни съвета ще се съгласят. Знам, че единият управителен съвет е пожелал обединение на клубовете без да поставя условия", коментира Глушков.

ОЩЕ: Българските царици записаха достойно класиране на шахматната Олимпиада

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес