Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Насар призова президента на Федерацията по вдигане на тежести да напусне (ВИДЕО)

12 септември 2024, 16:13 часа • 880 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар призова президента на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев да напусне поста, тъй като не се справя със задачата. Двамата влязоха в задочен конфликт и относно договора, който е предлаган на тежкоатлета.

Война в българските щанги

"Федерацията е пас и може би и занапред ще бъде пас. Казвам на Коджабашев, че той не може да се справи с тази си задача и най-доблестно за него е да напусне федерацията по вдигане на тежести!, категоричен е Насар пред bTV. Той твърди, че Федерацията иска 30% от спонсорските му доходи, за да подпишат договор. Коджабашев обаче отрече:

Карлос Насар

"Няма такава уговорка. Никога не съм говорил с Карлос Насар на тази тема. Хората, които искат да му помагат не са никак малко и това си е лично негова заслуга. Аз не искам от парите на това талантливо момче да отиват за погасяване на дълговете", отсече президентът.

От bTV съобщиха, че разполагат с договор между родната централа и състезател за 2023 година, в която подобна клауза не фигурира. Иначе освен президента, Карлос Насар посочи и треньора Иван Иванов като човек, който винаги е в конфликта.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес