Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Раева не спести нищо: Държавата все още е длъжник на спорта

12 септември 2024, 17:17 часа • 2144 прочитания

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че държавата все още е длъжник на спорта. Тя говори след церемонията в Президентството на Република България, на която Румен Радев удостои с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти български олимпийци от Париж 2024.

Раева след церемонията при Радев

"Аз няма да престана да повтарям, че спортът е феномен, към който трябва да има специално отношение, а все още държавата ни е длъжник - и като финансиране, и като материална база. Хубаво е на такива места и след такова събитие да се кажат нещата с истинските им имена и да се знае, че наистина държавата е длъжник на спорта и трябва да се направи всичко възможно да се подобри материалната база и финансирането, генералното финансиране на българския спорт, което е срамно. И точно след тази награда ми идва да говоря точно тези неща", коментира Раева.

ОЩЕ: Илиана Раева разкри ключа към успеха на Боряна Калейн в Париж

Илиана Раева

Казусът със залата на стадион "Раковски"

Въпреки че художествената гимнастика е един от най-успешните български спортове, все още няма разширение на залата на стадион "Раковски". "Не знам колко на брой министри на спорта, не знам колко на брой министри на вътрешните работи. Истината е, че последният министър на вътрешните работи Калин Стоянов и министър Димитър Илиев направиха много по нещата, но те ги смениха и сега започваме всичко от начало. Вече не ми се говори, но съм предприела много сериозни мерки на тази тема и ще ги видите скоро", разкри президентът на БФХГ.

ОЩЕ: Илиана Раева за Париж 2024: Кралици, Ад и симбиоза между математика и изкуство

Илиана Раева: Държавата все още е длъжник на спорта Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика...

Публикувахте от Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница в Четвъртък, 12 септември 2024 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес