Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ибанес: Обичам България! Тя ме прие като син, аз обещах медал и го донесох

03 август 2024, 21:55 часа • 7291 прочитания

"Обичам България!" - така Хавиер Ибанес завърши своето интервю, след като осигури първи медал на нашата страна от Олимпийските игри в Париж. Боксьорът разкри за обещание към президента на родната федерация - Красимир Инински, за спечелване на медал, което спази с категоричната си победа на четвъртфиналите.

Хавиер Ибанес спаси обещанието си и донесе медал на България от Париж 2024

“Поздрави за всички в България. Много поздрави на Красимир Инински. България ме приема като син. Аз обещах на Красимир Инински, че ще дам на България медал от Олимпийски игри и го направих. Ние гледахме няколко мача на съперника и знаехме, че трябва да бъда агресивен", започна на български и продължи на своя роден език Ибанес, а за превода помагаше треньорът му Жоел Арате.

ОЩЕ: Рами Киуан отстъпи пред американец и се прости с мечтата си за медал от Игрите в Париж

Хавиер Ибанес

Хавиер Ибанес обича България!

"Аз имам фокус и съм концентрирам върху това да побеждавам. Искам да побеждавам и играя за това. Продължаваме стъпка по стъпка Сега имам два-три дни почивка и на полуфиналите трябва да следвам тактиката си. Обичам България!”, завърши натурализираният кубинец пред БНТ 3, след като осигури първо отличие на България от Париж 2024.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес