Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Елвира Краснобаева ще тренира в Русия, но ще представя Армения (ВИДЕО)

03 октомври 2024, 16:37 часа • 1172 прочитания

"Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме." Това каза гимнастичката Елвира Краснобаева във връзка с решението й да прекрати състезателната си кариера в България в интервю за "Народен спорт."

Решението

Тя твърди, че решението й няма нищо общо с Българската федерация по художествена гимнастика. Гимнастичката съобщи, че в момента не тренира, но от другата седмица ще започне. Тя обаче не можа да посочи името на арменския клуб, за който ще се състезава. 

Още: Илиана Раева за казуса с Краснобаева: Бяхме излъгани! Получихме огромен шамар

Готова съм за нов път

Краснобаева каза още, че е готова за нов път и ще изработи нови съчетания, тъй като вече няма право да използва музика и композиции, създадени в българския национален отбор. 

Българското гражданство

Гимнастичката каза, че не знае какво ще се случи с българското си гражданство. "Трябва да се успокоим малко всички и всичко ще е наред.", уверена е Краснобаева. По думите й решението не е повлияно от факта, че не беше титуляр в отбора за олимпийските игри в Париж 2024 г. Краснобаева изрази благодарност към треньорите и феновете си и не изключи възможността един ден да се върне в България.

Още: Дължи ни обезщетение: Федерацията взе решения по казуса с Елвира Краснобаева

Няма да се състезава за Русия

"Никога не съм била в Армения и наистина ми е много интересно. Никога не ми е идвало наум да се състезавам за Русия.", каза още Краснобаева и отказа да посочи името на своята нова руска треньорка. 

Подобни случаи

Това не е първият случай на гимнастичка от руски произход, която тренира в Русия, но се състезава за друга държава. Такъв е примерът с представителката на Кипър Вера Туголукова, която спечели квота за Олимпийските игри след спорно съдийство на Европейското първенство в Будапеща и така отне шанса на полската гимнастичка Лиляна Левинска да се представи в Париж. В крайна сметка Туголукова завърши на 16-та позиция на Олимпиадата.

Още: Недоволство: Гимнастичката Елвира Краснобаева вече няма да се състезава за България (ВИДЕО И СНИМКИ)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес