Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двойна радост: Александра Начева и Габриела Петрова са на финал на Европейското в Рим!

07 юни 2024, 13:53 часа
Реклама

Българските лекоатлетки Александра Начева и Габриела Петрова се класираха за финала на троен скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Двете преминаха пресявките след успешни скокове и добри резултати в квалификациите.

Александра Начева спечели квалификациите на троен скок

Александра Начева даде сериозна заявка, като спечели квалификациите с нов личен резултат от 14.29 метра. Начева започна със скок от 13.86, а във втория си опит покори норматива за финал от 14.10. За 22-годишната ни атлетка това е нов личен рекорд, след като тя подобри предишния си резултат от 14.23 отпреди 2 седмици.

ОЩЕ: След среброто на Балканиадата: Александра Начева се цели в медалите на Европейското

Александра Начева

Габриела Петрова също е на финал в Рим

Другата българска представителка Габриела Петрова успя в последния възможен опит да намери място на трети финал на еврошампионат. Тя попълни топ 12 с три скока от 13.86, 13.39 и 13.77.

След успокоението от класирането на финал, Габриела Петрова възмутено се обърна към треньора си Атанас Атанасов с думите: "Защо толкова глупости успях да направя днес?"

Габриела Петрова

Финалът на троен скок при жените ще се проведе на 9 юни от 22:21 часа българско време. Състезанията от Европейското първенство по лека атлетика може да гледате в ефира на БНТ 3., а за представянето на българските атлети в Рим може да четете в спортната секция на Actualno.com.

ОЩЕ: След кошмарна контузия: Габриела Петрова отново ще скача за олимпийската мечта

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес