Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Биляна Дудова даде всичко в кървава битка, но се размина с бронз в Париж

10 август 2024, 12:21 часа • 2177 прочитания

Българската състезателка по борба Биляна Дудова не успя да победи монголката Орхон Пуревдорж, губейки с 1:3 точки в репешажите в кат. до 62 кг свободен стил на Олимпийските игри 2024 в Париж. Българката имаше сериозно кръвотечение от носа, бори се докрай, но не успя да стигне до мач за бронзовия медал.

Биляна Дудова загуби в репешажите на Олимпийските игри 2024

Схватката започна агресивно - с размяна на непозволени удари. Впоследствие двете не правиха много атаки, като Дудова първа получи точка наказание за пасивност. По-късно и Биляна успя да си извоюва точка за пасивност на Пуревдорж.

Биляна Дудова

Дудова трябваше да се справя с обилно кръвотечение от носа

Дудова нарани носа си, като се нуждаеше от медицински таймаут, за да се спре кръвотечението. След това Пуревдорж успя да направи добра атака и да хване крака на българката, за да се добере до две точки. Дудова изостана с 1:3 точки.

54 секунди преди края Дудова отново трябваше да получи медицинска помощ за спиране на кръвотечението от носа ѝ. В последните секунди Дудова даде всичко от себе си, за да спечели две точки, но опитната монголка успя да парира всичките ѝ атаки и да си осигури мач за бронза.

Малко по-рано пък друга българка - Йоана Георгиева, отпадна на 1/2-финалите в турнира по кану-каяк в Париж.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес