Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралийски хокеист призна "ужасната си грешка", породила наркоскандала на Игрите в Париж

09 август 2024, 13:08 часа • 722 прочитания

Преди дни излезе информация, че австралийски хокеист е арестуван в Париж по обвинение в купуване на кокаин. По-късно неговата самоличност без разкрита. Става дума за опитния Том Крейг, който призна, че е направила "ужасна грешка", която може да го преследва цял живот. Спортистът бе арестуван от полицията във вторник, след което го освободиха с предупреждение.

Том Крейг се извинява за скандала в Париж 

Крейг беше включен в състава на мъжкия отбор по хокей на Австралия, който спечели сребърен медал на Игрите в Токио през 2020 г. Но днес те отпаднаха на четвъртфиналната фаза на Париж 2024, след като загубиха с 2:0 от Холандия. След това, във вторник вечерта, парижката прокуратура обяви, че е арестувано лице по подозрение в закупуване на кокаин. По-късно стана ясно, че въпросното лице е Крейг, който има над 100 международни мача за Австралия.

Том Крейг

Впоследствие той беше освободен с предупреждение и не получи присъда или глоба, но шефът на мисията на Австралия потвърди, че Крейг е напуснал олимпийското село. Според австралийското издание "Herald Sun" 28-годишният Крейг е загубил и олимпийските си права в Париж, което означава, че не може да се върне в селото или да присъства на церемонията по закриването в неделя.

В центъра на скандала в Париж: Том Крейг и 17-годишен дилър

В изявление на парижката прокуратура се казва: "Полицаите, които станали свидетели на сделка с кокаин в подножието на сграда в 9-ти район на Париж през нощта на 6 срещу 7 август, задържали продавача, роден през декември 2006 г., и купувача, роден през септември 1995 г. в Австралия, за когото се твърди, че е член на австралийския отбор по хокей на трева. Предвид количествата наркотици, иззети от продавача, разследването е поверено на полицията за борба с наркотиците."

Името на дилъра, който е на 17 години, не може да бъде назовано поради възрастта му. Сега Крейг е публикувал собствено изявление, в което се извинява за поведението си: "На първо място бих искал да се извиня за случилото се през последните 24 часа. Направих ужасна грешка. Поемам пълна отговорност за действията си. Действията ми са лично мои и по никакъв начин не отразяват ценностите на моето семейство, на моите съотборници, на моите приятели, на моя спорт и на австралийския олимпийски отбор. Посрамих всички вас. Искрено съжалявам."

ОЩЕ: Скандално: Неориентиран оператор се озова в коридора на бегачи на 5000 м (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес