Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алпин залага на младата звезда: Джак Дуън заменя Окон през 2025 г.

23 август 2024, 12:21 часа • 487 прочитания

Алпин обяви, че настоящият резервен пилот Джак Дуън ще попълни състава им за предстоящия сезон от Формула 1, заменяйки Естебан Окон като съотборник на Пиер Гасли. 21-годишният австралийски състезател е част от академията на френския тим от 2022 г., след като се раздели с младежкия състав на Ред Бул. Син на бившия световен шампион по мотоциклети 500cc Мик, той се класира трети в миналогодишния шампионат във Формула 2 с 3 победи.

Дуън ще си партнира с Гасли за сезон 2025

Дуън бе свързван с потенциална промоция в Алпин на фона на напускането на Окон в посока Хаас. И тъй като падока се събра отново в "Зандвоорт", за да започне втората половина на сезона, от Алпин надлежно обявиха, че техният тестов и резервен пилот е получил одобрението.

"Толкова съм щастлив да си осигуря състезателно място на пълен работен ден през 2025 г. с Алпин", каза Духан. "Много съм благодарен за доверието и вярата на ръководството на отбора. Това е вълнуващ момент, горд ден за моето семейство и очаквам с нетърпение всичко това да започне и да работя здраво зад кулисите."

Алпин добави, че Дуън ще продължи ролята си на резервен пилот до края на сезона, като ще участва в редовни тестове с автомобила A522 F1 от 2022 г., както и задължения в симулатора на отбора в избрани състезателни уикенди. По-рано през сезона друг младок си спечели място във Формула 1 - британската звезда на Формула 2 Оли Беърман.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес