Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Село до Тетевен отбеляза храмовия празник на параклис „Покров Богородичен“

02 октомври 2024, 16:12 часа • 235 прочитания

На 1 октомври в село Бабинци, община Тетевен се състоя празнично събитие по случай честването на Покров на Пресвета Богородица и храмов празник на параклиса „Покров Богородичен“. Местни жители и гости на селото се събраха, за да се помолят за здраве и благоденствие.

Празникът започна с тържествена литургия, а след богослужението, всички присъстващи имаха възможността да се насладят на традиционна празнична трапеза и музикалните изпълнения на мъжка вокална група „Вежен“ – Тетевен.

Сред присъстващите бяха още кмета на селото Сергей Манев и зам.-кметът на Община Тетевен – Тони Стоев, който благодари на всички, които са допринесли за организацията на празника и подчерта значението на съхраняването на местните традиции и културно наследство.

Г-н Стоев връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Тетевен - д-р Мадлена Бояджиева по случай празника, в който се казва, че Покров на Пресвета Богородица е празник на вярата, надеждата и любовта, а Община Тетевен ще продължи да подкрепя местните общности в организирането на културни и духовни празници, които допринасят за развитието на региона и обогатяването на неговото наследство.

Още: В Тетевен се проведе среща по проект CAP Green Zone: RuralUp

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес