Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Кюстендил започна кампанията "Празник на плодородието за всички"

26 септември 2024, 18:24 часа • 440 прочитания

Община Кюстендил започна кампанията "Празник на плодородието за всички". Те са хората, на които дължим живота си. Хората, които с двете си ръце и неуморния си труд превърнаха #Кюстендил в Овощната градина на България. А сега плодовете на тяхната любов и трудолюбие се връщат обратно при тях.

Тази година Празник на плодородието, град Кюстендил излиза извън пределите на града и достига до #всеки дом – благодарение на социалната кампания на Община Кюстендил "Празник на плодородието за всички".

Кампанията се провежда под патронажа на #кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, а с цел тя да достигне до повече нуждаещи се, есенното издание на социалната кампания за пръв път бе отворено и за #доброволци.

В кампанията се включват ръководството и служителите на Община Кюстендил, Младежите от консултативния съвет към Общината, Представителен фолклорен ансамбъл "Родолюбие", родители с техните #деца, граждани.

Те ще посетят адресите на десетки хора в нужда не само в града, но и в най-отдалечените #села в общината, за да им доставят топли печива, кюстендилски плодове и био сокове, произведени от благата на Овощната градина на България.

Освен хранителни продукти, потребителите на социалните услуги ще получат и специални дарове, изработени с много #любов от най-малките жители на Кюстендил - всички #детски градини на територията на общината се включват в #кампанията и стотици #картички, направени от ръцете на малчуганите, ще стоплят #сърцата на по-възрастните и ще им пожелаят здраве и дълголетие.

Кампанията продължава през цялата седмица, а доброволците, ръководството и служителите на Община Кюстендил ще посетят #домовете на нуждаещи се хора както в #града, така и в над 20 кюстендилски #села, сред които Гърляно, Гюешево, Долно село, Ръсово, Вратца, Търновлаг, Багренци, Гирчевци, Жиленци, Слокощица, Коняво, Копиловци, Катрище, Раждавица, Ябълково, Нови чифлик, Шишковци, Таваличево, Лозно, Долна Гращица и др.

Още: Община Кюстендил подменя осветлението в 5 села

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес