Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Кюстендил осигури средства за изготвяне на инвестиционни ВиК проекти за 4 села

23 август 2024, 17:37 часа • 1075 прочитания

Осигурени са средства за изготвяне на инвестиционни проекти във ВиК инфраструктурата за селата Радловци, Пиперков чифлик, Граница и Горна Гращица в Област Кюстендил. Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов подписа с министъра на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова четири споразумения на обща стойност около 400 000 лв.

Споразуменията са за финансиране със средства от държавния бюджет на обекти по инвестиционната програма за общински проекти. Става въпрос за:

  • Проект за "Реконструкция на водовземни съоръжения и водопроводна мрежа на с. Радловци, вкл. ПСПВ" на стойност 100 хил. лв.
  • Обследване и технически проект за "ВиК на с. Пиперков чифлик, вкл. ПСОВ" на стойност 100 хил. лв.
  • Проект за "Реконструкция на водовземното съоръжение и водопроводната мрежа на с. Граница, вкл. ПСПВ" на стойност 100 хил. лв.
  • Проект за "Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Горна Гращица, вкл. ПСПВ" на стойност 100 хил. лв.

„Изключително важно е подписването на споразумения за изготвяне на инвестиционни проекти за ВиК инфраструктура, защото това е начина да се търси след това финансиране за изграждане на водопроводните инсталации в тези села“, коментира инж. Атанасов.

Кметът подчерта, че след като са били изготвени инвестиционни проекти за селата Драговищица и Соволяно, е осигурено финансиране за изграждането на водопроводни инсталации.

До момента инж. Атанасов е подписал с МРРБ споразумения на обща стойност 36 711 200,00 лв.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес