Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Кюстендил монтира 6 фотоволтаични инсталации (ВИДЕО)

08 август 2024, 20:02 часа • 823 прочитания

Върху покривите на 6 общински обекта в Кюстендил, сред които: детски градини, социални центрове, стоматологична поликлиника, са монтирани фотоволтаични инсталации, които произвеждат електроенергия за собствено потребление.

”Както обещах по време на предизборната кампания и давайки добър пример, Община Кюстендил монтира фотоволтаични инсталации върху сгради и навеси“, заяви кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Кметът посочи, че целта е да се намалят разходите, а спестените средства да бъдат инвестирани в подобряване на материалната база, както и да се насърчи екологично отговорното поведение.

Грижата за околната среда, стимулирането на зелени идеи и създаването на устойчиви проекти, които да подпомагат борбата с климатичните промени бяха сред основните приоритети в предизборната ми кампания“, допълни инж. Атанасов.

Фотоволтаичните инсталации са дарени и монтирани върху сградите на :

Стоматологична поликлиника

Поликлиника

ДГ „ 1 юни“, кв. “Запад“

ДГ „Мечта“ на ул. “Бузлуджа“

ЦРДУ , ул. „Кокиче“

Бивша детска ясла „Радост“, където в момента се предоставят следните социални услуги: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Заедно можем“, Социална услуга „Асистентска подкрепа“, Център за социална рехабилитация и интеграция на деца, Звено „Механизъм лична помощ“, ДСП, както и Обществена пералня.

Електричеството, генерирано от фотоволтаичните инсталации във всички обекти, се използва изцяло за задоволяване на собствени нужди. За месец юли произведената и консумирана енергия е 7.7 MWh.

Още: Нападение на различни насекоми откриха в лесопарк "Хисарлъка" в Кюстендил

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес