Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крос "Кюстендил" събра 350 участника от много държави

16 септември 2024, 10:34 часа • 414 прочитания

Международният крос "Кюстендил" се проведе за 11-а поредна година в града ни, а в спортното предизвикателство се включиха над 350 #състезатели от цялата страна🇧🇬, които премериха своите сили.

Организатори на състезанието са СКЛА "Цвети Кирилова" - Кюстендил и Община Кюстендил, а официални гости на спортното събитие бяха заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и Георги Александров, съветник на президента Румен Радев.

Международният крос бе открит от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

"Масовият #спорт е изключително важен за това нашите #деца да растат здрави и да бъдат усмихнати, а днешната спортна надпревара насърчава масовия спорт. Децата трябва непрекъснато да бъдат мотивирани да #тренират, защото това е ключът към тяхното #здраве. Пожелавам на всички състезатели да финишират без спортни травми. Успех!“, каза инж. Атанасов.

Здраве, много бъдещи състезания и #победи пожела на участниците в спортната надпревара и зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов:

"Радвам се, че съм днес с вас в този красив български #град и ви поздравявам от името на Министерството на младежта и спорта. Бих искал да благодаря на всички организатори, които със сигурност с не малко #труд и отдаденост, реализират този спортен празник“, заяви заместник-министърът Стоян Андонов по време на церемонията по откриването на надпреварата.

"Физическото възпитание възпитава децата от ранна детска възраст – опитайте се да дадете това на децата и те ще бъдат много по-ползотворни, #силни и #здрави хора, и когато пораснат - като големи и съзнателни младежи", каза Георги Александров, съветник на президента.

Участниците в Международен крос "Кюстендил" пробягаха трасе с обиколка 1000 м., преминаваща през красивата централна част на града, като се състезаваха в различни дистанции и възрастови групи. Дистанцията за мъжете и жените бе 5 км., а в кроса се включи лично кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

спортната надпревара участие взеха и деца от клуба по адаптирани спортове, които за пореден път доказаха силата на духа си.

А най-голямата награда за всички, включили се в спортния ден в Кюстендил, бе истинската #емоция, движението и #вдъхновението, както и насладата от атмосферата на живописния ни град.

Победителите при мъжете и жените може да видите тук: https://results.sporthive.com/events/724006859898835737

Още: Община Кюстендил стартира кампания "Празник на плодородието за всички"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес