Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изгревът на надеждата и новото начало: Кюстендил посрещна джулай морнинг

01 юли 2024, 14:11 часа

Вслушани в ритъма на тялото, мелодията на ума и хармонията на душата - така посрещнахме първите на юлското утро в лесопарк “Хисарлъка” в Кюстендил с един от основателите на йога културата в България - Веселин Лучански, Йога център “Дивайн”, кюстендилци и гости на града ни.

Реклама

Утрото на “Хисарлъка” започна с чаша топъл #чай и усмивка - така кметът инж. Огнян Атанасов и зам.-кметът Кристиян Иванчов посрещнаха дошлите да се насладят на първите слънчеви лъчи.

Йога легендата Веселин Лучански, йога център “Дивайн” и кюстендилци почетоха Слънцето в неговата практическа кулминация под формата на упражненията Сурия Намаскар, известни като Поздрав към Слънцето. Слънчевите упражнения спомагат за зареждане на тялото с необходимия му жизнен тонус, хармонизират физическата и духовна енергия.

Г-н Лучански изрази своята благодарност към кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов за идеята и реализацията на днешното мероприятие и изрази надеждата си то да се превърне в традиция.

Утрото на “Хисарлъка” бе истински пленително, защото освен на първото юлско слънце, галещо нежно събуждащият се в подножието #Кюстендил, се насладихме на мелодичните изпълнения на китара на Бойко Малинов, директор на ОДК - Кюстендил.

А всеки петък от 07:30 ч. с Йога център “Дивайн” ще се зареждаме с йога в градинката срещу художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“!

Още: Община Кюстендил постави над 30 уреда за борба с влечугите

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес