Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фондация "На открито" заедно с УАСГ обновяват места за отдих в парк "Хисарлъка" в Кюстендил

17 юли 2024, 17:41 часа • 681 прочитания

Фондация “На открито”в партньорство с Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) - град София, представи разработки за възстановяване и обновяване на няколко места за отдих в парк “Хисарлъка” на град Кюстендил.

Те са дело на студентите от първи курс по специалност “Архитектура”, които една седмица по-рано проведоха наблюдения на място.

Идейните проекти са направени за четири обекта - около входовете на парка при стадион “Осогово”, при бившия санаториум за детски белодробни заболявания, под зоопарка, както и един в обхвата на крепост “Хисарлъка”.

Творческите предложения се фокусират върху възстановяване на предишно състояние, добавяне на нови функционални елементи и естетика, информационно обозначаване, подчертаване на местната идентичност. Представянето провокира интерес сред гостите на „Хисаръка Experience”,, като те имаха възможността да разберат подробности за идеите на студентите от първо лице и да дадат обратна връзка.

Кметът инж. Огнян Атанасов благодари на студентите за тяхната креативност и отговорна работа и подчерта, че има ангажимента техните идеи да бъдат реализирани.

Инициативата е част от студентска практика в дисциплината “Основи на архитектурното проектиране” към катедра “История и теория на архитектурата”, която бе осъществена със съдействието на Община Кюстендил.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес