Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще отбележи Международния ден на доброволеца

03 декември 2018, 14:23 часа • 1359 прочитания

На 5 декември от 10.00 ч. в Кюстендил ще се проведе информационна кампания за разпространение на листовки с информация за Международния ден на доброволеца. От 11.00 часа пък, в читалище „Братство 1869”, ще бъде открита фотоизложба от дейността на доброволците Кристина Талевска – Царибродска и Владимир Стойчески, и фотоси на доброволците Озан Билечен от Турция, Александра Дунимаглоска и Дарко Дамески от Македония, които са реализирали доброволческата си дейност в читалището през годините.

За първи път Международният ден на доброволеца се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.

Инициативите по отбелязването на Международния ден на доброволеца се организират в рамките на проект „ЕДС – академия за живота” съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, предаде кореспондент от града за Actualno.com 

 

Джулия Андонова
Джулия Андонова Отговорен редактор
Новините днес