Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТК „Про Спорт“ започва серия от турнири за деца

04 октомври 2013, 12:41 часа • 29862 прочитания

Всеки тенис шампион преминава през дълго професионално и личностно развитие. Пътят е дълъг, а правилното начало е изключително важно. Благодарение на добри специалисти, всяко дете чрез индивидуален подход може да изгради в себе си характер на победител, както на корта, така и извън него. Именно такива специалисти събира ТК „Про Спорт“, който предлага обучение на деца от 3 годишна възраст и нагоре, а в последствие дългият път става по-лесен за преодоляване.

КАКВО Е МИНИ ТЕНИС?


Деца на възраст от 3 до 10 годишна възраст могат да станат част от света на тениса чрез системата за обучение на млади тенисисти на международната тенис федерация (ITF). На по-малки кортове, с по-малки мрежи и по-ниско отскачащи топки, мини тенисът предлага идеалното въведение в спорта. Съществуват три основни етапа на развитие: Червено, Оранжево и Зелено ниво, като всяко от нивата е със собствени изисквания относно размера на корта, отскока на топката и големината на ракетата. Мини тенисът дава възможност на децата от самото начало на развитието си да започнат да разиграват топката помежду си, чрез забавни упражнения и игри, както и да участват в състезания с много мачове и награди, насърчаващи ги да тренират все по-упорито.

Тенис училище „Про Спорт” предлага четири програми за подготовка според възрастта на детето:

Малчугани (3-5 години)

Това е първото ниво на мини тениса. Чрез него децата се учат на основните в тениса физически качества като баланс, коoрдинация, както и контрол на ракетата и усет за отскока на топката.

 

Червено ниво (5-8 години)

Играе се на малки кортове с детски ракети. Червеното ниво дава възможност на децата да правят дълги разигравания помежду си и да използват различни удари. Топките са 75% по-бавни от нормалните.

Оранжево ниво (8-9 години)

Оранжевото ниво е чудесен начин за играчите да продължат своето развитие от червеното ниво. Тук кортът е по-голям от този на чевеното ниво, но по-малък от нормалния тенис корт. В оранжевото ниво децата имат възможност да обогатят техниката си както и да започнат своето тактическо развитие. Топките са с 50% по-бавни от нормалните, което увеличава контрола върху тях.

Зелено ниво (9-10 години)

Зеленото ниво е последната стъпка на мини тениса и е предназначено за играчи от 9 до 10 годишна възраст. То се играе на корт с пълни размери и по-големи ракети, с топки близки до нормалния отскок. Зеленото ниво дава възможност на децата да обогатят техническите и тактическите си познания и ги подготвя прекрасно за игра на корт с нормални размери.

КАКВО СЛЕДВА?

За да насърчи развитието на малките тенисисти, ТК „Про Спорт“ ще организира серия турнири, които ще започнат през месец ноември, като форматите могат да бъдат различни в зависимост от нивото и броя на участниците (roundrobin, teamcones, compass). Скоро ще бъде изготвен и пълен календар, който може да намерите на сайта на клуба или на неговата фейсбук страница – Tennis Club Pro Sport.

Добре е децата да участват в турнири, защото това повишава тяхната мотивация, поставя ги в реална ситуация и трупат най-много опит точно когато се състезават. В училището на ТК „Про Спорт“ работят с над 110 деца и почти всички взимат активно участие с изключение на най-малките от програма "Малчугани"(3-5 години).

Създайте тенис шампион от вашето дете. ТК „Про Спорт“ ви очаква!


Прочети повече за събития, спортни занимания и свободно време за твоето дете ТУК.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес