Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без оставки в ръководството на БСП

30 май 2014, 19:50 часа • 35777 прочитания

Няма да има оставки. Няма да се иска вот на доверие от Националния съвет на БСП. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде БГНЕС. Той присъства на на заседанието на Изпълнителното бюро на „червената“ партия.

По време на заседанието е бил направен много задълбочен анализ на резултатите от изборите. „Доминиращата оценка в изказванията на всичките членове от бюрото беше тежко разочарование в резултат на загубата, която претърпяхме заедно с нашите коалиционни партньори от Коалиция за България”, подчерта министърът. Според него ситуацията е изключително трудна и неприятна, предаде „Фокус“.

Попитан дали са постъпвали искания от членове на партията за оставката на лидера на БСП Сергей Станишев, Найденов отговори, че са постъпили едно-две писма с подобно искане, но уточни, че писмата в подкрепа са много повече.

Междувременно депутатът от БСП Страхил Ангелов заяви, че в понеделник ще си подаде оставката като член на изпълнителното бюро на Район Витоша. Пред „Фокус“ той каза, че очаква и останалите му колеги от бюрото да направят същото.

Според Ангелов ръководството на партията се е изчерпало и се налага да се направят промени, след което може да се отиде на предсрочни избори.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес