Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо седемкратният ни шампион в автомобилния спорт е принуден да се състезава за Северна Македония? (ВИДЕО)

16 август 2024, 17:30 часа • 7396 прочитания

"Хората, които трябва да помагат и да се грижат за младите спортисти, превърнаха спорта в България в още един корупционен модел. И така, бях принуден да спра да се състезавам за родината си и да премина под флага на Република Северна Македония".

Това стана ясно от думите на седемкратния шампион на България в автомобилния спорт Иван Влъчков, който в предаването "Студио Actualno" съобщи, че е получил писмо, с което му се съобщава, че няма лиценз да се състезава в Европа.

"Имам валиден лиценз, издаден от Република Северна Македония, а организацията "Съюз на българските автомобилисти" (СБА) е в частна полза и няма правото нито да определя кой ще кара и кой не, нито пък да организира и администрира автомобилни спортни мероприятия. Приемам опита да бъда спрян да се състезавам като грубо нарушение на правата ми на български гражданин и спортист, който е донесъл не малко отличия за тази държава", написа по-рано Влъчков с социалните мрежи, като изрази възмущението си от това, че държавата през годините дори не се е позаинтересувала как той успява да се състезава и да печели своите престижни отличия.

От Европейския център за транспортни политики, от чийто екип Влъчков е, реагираха, като изпратиха декларация до медиите, в която отбелязват, че СБА e направил опит да спре участието на писта следващата седмица в Словакия на състезателя, твърдейки, че той няма валидно разрешително за това.

Какво още разказа Иван Влъчков в предаването - вижте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес