Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С иновация към прогрес - вятърът на промяната в българския спорт

10 декември 2021, 14:45 часа

Иновация, дигитализация и прозрачност - това е заветът, който служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и неговият екип оставят след себе си. С надежда линията на развитие да бъде запазена от бъдещите ръководители на спортното министерство (ММС), действащият служебен министър изпраща успешна 2021 година, в която освен успехи на спортната арена, видяхме и много промени в начина на работа на Министерството.

Реклама

С иновация към прогрес 

Една от най-важните идеи, осъществени от екипа, отговарящ за ММС в последните месеци, е свързана с начина на финансиране на различните федерации. Отсега нататък финансовото здраве на всяка федерация ще зависи от успехите, постигнати от спортистите. 

Друга важна и интересна промяна е свързана с начина, по който треньорите ще бъдат финансирани от ММС, за да може да бъде подобрена работата на тези специалисти, които пряко отговарят за шлифоването на българските шампиони. 

Дигитализация 

"Човекът прави грешки. Машината - не". С тези думи Андрей Кузманов подчерта колко важно е да се дигитализират процесите в ММС и комуникацията с отделните федерации. С въвеждането на добри технологични практики, ще бъдат ускорени различни процеси и ще бъде въведена далеч по-добра прозрачност за това как се харчат средствата, предоставени от държавата за спорт. 

Процесите в политиката на българския спорт 

Служебният министър разкри в интервю за Actualno.com много интересни подробности за премиите на родните спортисти, порочни практики в Министерството на младежта и спорта и много интересни нововъведения в родния спорт, целящи да превърнат приятните, но изненадващи успехи през последното десетилетие в търсени и желани резултати. 

Какви корекции и промени бяха направени в ММС, какъв е заветът на неговия екип и какво могат да очакват всички в следващите години от спорта у нас - гледайте интервюто на Андрей Кузманов пред Actualno.com.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес