Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политика за наивници: Как ще постъпи Радев с исканията на ПП-ДБ? Коментар на Ирена Тодорова (ВИДЕО)

16 юли 2024, 16:30 часа • 3038 прочитания

Предложенията на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) ми приличат на старт на предизборната им кампания. 

Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът д-р Ирена Тодорова, коментирайки поисканата отсрочка от страна на ПП-ДБ за реализацията на втория мандат. "От друга страна, на ПП-ДБ повече отвсякога им е необходимо време, за да стабилизират вътрешнопартийния си живот, за да могат да се явят на избори по-консолидирани и съответно да постигнат по-добри резултати", поясни Тодорова.

Тя определи като "политически наивинитет" схващането, че някоя от останалите партии биха подкрепили антикорупционния проект на ПП-ДБ. "Това е начин тази партия да оцелее естествено. Според мен по-правилният ход е да се върне мандатът, тъй като виждаме поредица от критики и брожения около повода, който дават на Румен Радев изкуствено да разширява границите на връчването на мандата", каза политологът.

"Наративът за антикорупционна реформа, за съдебна реформа започва да издиша, тъй като основните правила често биват погазвани точно от тези представители на демократичната общност, които най-много вярват в реформата на съдебната система. Очевидно има криза на лидерството в тази формация. Тя е пословична, разбира се, не само там. Изглежда сега, че всички погледни са вперени в президенството и Румен Радев, защото от днешна гледна точка, тази институция изглежда единствената стабилна", стана ясно още от думите на д-р Ирена Тодорова.

Кой ще победи в битката за надмощие в ДПС - целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес