Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коалиция ГЕРБ-ДПС не е особено желана от Бойко Борисов: Политологът Христо Панчугов (ВИДЕО)

30 май 2024, 15:31 часа
Реклама

"Аз продължавам да мисля, че тази коалиция (само с ДПС - бел. ред.) не е особено желана от Бойко Борисов. Друг е въпросът дали ще има алтернатива. Това каза в Студио Actualno политологът Христо Панчугов, коментирайки кампанията на записи, билбордове и мемета, разразяваща се преди изборите на 9 юни.

Още: Билбордове, карикатури, мемета - какво се опитват да ни кажат партиите? Анализ на Даниел Киряков (ВИДЕО)

"Много бих се изненадал, ако видим пълно мнозинство" на ГЕРБ и ДПС, заяви Панчугов. "Като че ли обаче всички други изостават в надпреварата. Няма разказ, който да казва как изглежда сценарий, при който не управляват ГЕРБ и ДПС. Има разказ как това не трябва да се допуска. Към този момент този разказ не среща доверието на българските избиратели".

Още: Politicо: Мафията тласка българската демокрация в пропастта

"Ние никога с Пеевски и той в затвора" не може да се осъществи

Той прогнозира по-ниска избирателна активност от 40%. "Магическо решение няма – решението "Ние никога с Делян Пеевски и той в затвора" не може да се осъществи", смята Панчугов, като така коментира призивите на ПП-ДБ.

Снимка: Actualno.com

Слоганите на партиите за предстоящите избори - "Стабилна България в сигурна Европа", "Има как", "ДПС - заедно с хората", "Възраждаме България", "Да върнем здравия разум" и т.н. - са антипод на самите формации, смята политологът. Какво се крие зад тези послания - гледайте във видеото.

Още: Борисов готов на разговори с всички след вота, но иска ПП в затвора

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес