Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво е да си партньор на Борисов и да ти забият нож: Красимир Каракачанов предупреди ДПС (ВИДЕО)

08 юли 2024, 19:30 часа • 6566 прочитания

Въпросът е дали Бойко Борисов "ще реши да се еманципира от Делян Пеевски, или ще се опита да му помогне и заедно с него да продължат. Ако на Националния съвет Доган успее да елиминира Пеевски, Борисов ще действа по един начин, ако не – по друг". Това прогнозира в Студио Actualno председателят на ВМРО, бивш министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той си припомни времената, в които неговите „Обединени патриоти“ бяха част от управляваща коалиция с ГЕРБ, но възникнаха различия между двата други субекта във формацията - „Атака“ и НФСБ. "Това даде възможност на Бойко Борисов, като един много гъвкав играч, да се вклини в това разделение (...) Борисов, в момента, в който може да забие нож на своя партньор, го забива. Не е коректен политически партньор", смята Каракачанов. Според него ДПС в момента е единственият съюзник на ГЕРБ, и то "по неволя".

Още: "Кукловоди дискредитират демокрацията": Германски депутат иска Европа да спре Борисов и Пеевски

"Ако (Борисов) реши да се еманципира от своя партньор по неволя – ако Доган надделее и елиминира Пеевски, Борисов може да реши, че това е моментът отново да стопли отношенията с ПП-ДБ. Каквото и да стане, в ДПС ще има разцепление", прогнозира той.

Колаж: Actualno.com

Още: Конфликтът на Пеевски е с дерибеите, не с Доган: Байрам Байрам за напрежението в ДПС

Паралели с Франция

Каракачанов коментира и резултатите от изборите във Франция, където левият алианс "Нов народен фронт" изненада крайнодесния "Национален сбор" на Марин льо Пен. По думите му - във Франция и в Европа има сблъсък на две концепции за света - "тази на глобалния свят и ляволибералната идея и тази срещу нелегалната имиграция, за традиционното семейство, християнската религия, суверенитет и национален интерес". А в България "битката е за власт, пари и постове", коментира той.

"Как да имаме висока избирателна активност, когато хората виждат, че партиите не се борят за някаква идеология. В България битката е за пари и за власт. От началото на този век, от появата на НДСВ, в България политическите партии минаха на заден план и започнаха да се появяват проекти. Зад тях стоят икономически интереси", каза той.

Още: ДПС е в топ форма и обича Ахмед Доган: Говори Хамид Хамид

Гледайте цялото интервю във видеото.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес